GLOGG.

Det finns nog ingenting som är mer höst än det här. Längst in där under diskbänken står den. Det finns ingen bätter alkoholdryck i hela vida världen än min mammas glögg, och nu är den satt. Pyser och jäser och luktar höstjuligt i hela lägenheten. Vet inte hur många gånger vi druckit oss salongsberusade i smyg på den här, Jyllzan och jag. Det blir bra i år också.


Receptet kommer egentligen från GP:
5 liter svagdricka
1 paket jäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära
1 kanelstång
1-2 paker russin
2,5kg socker

Man kör ner allt i en tiolitershink och täcker med plastfolie med några små pyshål i. Sedan ska det stå stå i lugn och ro i tre till sex veckor, ju längre desto bättre. Pysa och bubbla lite. Sedan tappar man bara upp glöggen och börjar smutta. Det där med alkoholhalten är lite klurigt, men jag tror att vår brukar hamna runt femton eller arton eller så. Lagom liksom.

Ems.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 bloglovin